Nattvecka

Har nu arbetat under denna vecka natt och det känns i hela kroppen faktiskt, känner mig så trött och sliten att det inte finns några ord. Sista dagen idag och arbetar ett kort pass, 16:00 - 21:00. Väldigt skönt alltså, jag ser framemot att komma hem efter dagens arbete. Det betyder dessutom tre lediga dagar, vilket jag inte kan längta mer efter än någonsin. Längtar.....
Men nu gäller det bara att köra denna dag, känner bara hur mina ben är hur tunga som helst och armarna inte vill riktigt samarbeta med mig. Det känns hemskt att säga det, men idag har jag absolut ingen arbetsglädje. Ibland undrar jag hur jag ska kunna ändra denna negativa fas jag är. Kommer jag någonsin kunna få tillbaka den arbetsglädjen jag en gång hade. Eller kommer jag vara tvungen att hitta en ny passion i mitt liv, men samtidigt som de är många frågor som ställs. Men faktum är att jag måste göra det som känns bäst för mig, hur svårt det än är så måste jag göra det som är rätt för MIG och inte för någon annan.
Många tankar går i mitt huvud just nu och jag känner mig bara mer och mer förvirrad över allt. Känner dock att jag i dags läge får det jag behöver för att utvecklas och känner mig inte trygg i den position jag är. Jag känner mig inte betydelsefull eller för den delen som mina åsikter har en betydelse alls. Vilket är en av de värsta känslorna som man kan ha, det är många faktum som spelar roll här. Jag undrar många gånger om jag någonsin kommer kunna nå mitt mål igen. De är kanske inte det lättaste att veta egentligen, vet att det beror på mig själv och vad jag vill satsa på och vidare. Men just nu känner jag bara motgångar och inte får stöd uppifrån och det känns som jag aldrig kommer kunna komma någonstans där jag är idag.
Den värsta känslan jag vet är att kunna känna sig fastlås samt stå på en plats där jag inte kommer kunna utvecklas och det är den känslan jag har just nu. Det kanske är väldigt lätt att glada och komma på bortförklaringar, men att få veta att man har alltid en plats någon annanstans är något som är väldigt värdefullt för mig och det betyder otroligt mycket för mig. De får mig att känna mig som en bra människa och de jag älskar att känna mig betydelsefull, jag älskar att utvecklas samtidigt som jag älskar att utveckla andra människor. Just nu känner jag att jag behöver mer och behöver få mer positivt i min vardag än vad jag har idag.
Egentligen har jag väl ändå fattat ett beslut, vilket kanske inte är så konstigt men jag vill verkligen tänka över vad som är det rätta. Jag funderar dessutom, om jag kanske borde stanna kvar för att fajtas och vissa hur bra det kan bli men samtidigt som en annan del i min kropp bara säger att det inte är värt det. Att jag bara kommer slösa onödig med energi och de är vad jag minst sagt vill just nu.
Min dröm är att kunna ha mitt drömarbete och kanske är det inte det här som jag vill utan att jag kanske vill det som jag ville förut. Kanske ska jag studera och söka juristprogrammet för att studera lagar mer, för att kunna bli åklagare vilket jag alltid har velat. Studera mer fristående kurser för att se om de är det som jag faktiskt vill göra. Vill jag studera vidare och hålla på med rättssystemet, en gång i tiden ville jag faktiskt det men jag vet samtidigt inget om vad jag egentligen vill göra. De är som ett rätt mörkt område just nu, framtiden inom karriären och hur det kommer bli i slutändan.
Jag vet att jag borde bestämma mig väldigt snart, hur svårt det än är det kanske dags att ta ett beslut, hatar denna press och känslan. Men jag vet att jag är viktigaste personen, om jag inte tar hand om mig själv så kan jag inte hjälpa andra i slutändan heller.
 
// Pillan

Valen för framtiden

Ibland kan man undra hur mycket man påverkas av de valen man gör i livet, tror att de är rätt så mycket men jag tror inte man skulle göra valen heller annorlunda om man fick göra om dem. De är tyvärr sanningen, för genom de valen man gör i livet blir man en erfarenhet rikare och de är det som gör att man vet vilken väg man ska ta nästa gång man kommer i ett likadant dilemma. De är så lätt, att man säger egentligen om jag fick göra om det igen så skulle jag gjort annorlunda. Men tyvärr, jag tror att de är en stor fett lögn och man skulle göra exakt likadant som redan hade gjort.
En sak som jag har lärt mig är att så länge du följer ditt hjärta så finns de inget problem och du kommer må som bäst. Du kommer aldrig ångra dig och de är min nya sak. Tänk efter noga för att sedan ta det rätta beslutet, för att verkligen känna efter vad som är de bästa för mig. De är inte alltid lättast att följa sitt hjärta, för de kan i många fall även göra att man blir sårad. Men de är faktum att man lätt kan börja tänka, vad hade hänt om jag hade gått den andra vägen?
Sedan jag började följa mitt hjärta har min ångest verkligen blivit mer dämpad och jag har börjat må bättre som person och är gladare, samt lyckligare för den delen. De slår verkligen allt, men att välja mellan privatliv och en karriär, är inte det lättaste alla gånger. När man har så mycket mål i framtiden och mycket saker man skulle vilja hinna med under sin livsresa. Om man hade frågat mig för några år sedan, jag hade valt karriären över allt annat i världen, skulle aldrig ha tvekat någonsin. Men idag känner jag efter sju år på företaget, mitt privatliv är viktigare och jag vet att jag måste börja tänka mer på mig själv. De är inte det enklaste, när man har gått i ett annat spår under en sådan längre tid.
När man får erbjudande som man inte riktigt vet vad man ska göra, vilket gör att de inte är så enkelt att välja vilken väg man ska gå. Faktum är att jag kanske innerst inne redan vet vilken väg jag ska ta, men faktum är att man tvekar och de tvekande tankarna är nog de värsta som jag vet om. De är så jobbiga tankar faktiskt, vilket gör de hela så mycket svårare att bestämma sig. Men jag tror ibland att man bara måsta bestämma sig, sedan typ slå på det men de är lättare sagt än gjort.
Vet att jag tvekar väldigt mycket i mitt liv, har gått nu ett halvår sedan jag sa upp mig på min tjänst som restaurangchef i Norge, ett arbete som jag har strävat efter så länge. Ett av de svåraste besluten jag någonsin har tagit, men de som har fått mig att må bättre och känna mig starkare som person. De är inte det enklaste, jag vet att jag kände mig som en starkare och gladare person direkt efter jag har gjort det. För jag visste direkt att de var det RÄTTA för mig. Men det viktigaste är att vi alla människor är så olika mot varandra, de är de som gör oss så unika och de är väldigt viktigt att veta. Att vi faktiskt måste göra det som är rätt för oss och inte de som är rätt för någon annan. För de är DU som ska leva med det beslutet som är taget.
Mycket prat om samma sak, men de är mitt dilemma just nu och jag vet att de inte är det enklaste och jag måste bara inse vad som är rätt för mig själv. Jag måste sträva över att skaffa mig det livet jag drömmer om, den familjen jag vill ha, något som jag inte kan göra i dags läge efter den karriär jag har. Tyvärr, jag måste börja priotera mig själv ännu mer, vilket gör de svårare i verkligheten. Man måste ta ett mål i taget, ta många delmål i livet för att få det perfekta livet.
 
FÖLJ DIN EGEN VÄG OCH INTE NÅGONANNAS VÄG!
 
// Pillan

Vansbrosimningen 2016

Bara för att jag kan och vill, själv klart har jag nu klarat det allra första delmomentet för att göra en svensk klassiskern. Mycket handlar om den starka viljan av att lyckas och vilja att komma till mål. Jag vet att jag aldrig hade kommit i mål om det inte vore för den viljan och styrka som jag har mentalt.
 

Aldrig har jag varit mer stolt över mig själv. Efter ha kommit i mål efter ha simmat i hela 2 timmar och 15 minuter och 3 sekunder så gick jag i mål. För en person som inte alls gillar att simma, eller för den delen har tränat gick jag i mål och klarade det första delmomentet för min stora dröm.
Nu är det bara att börja tagga till slutet av september för då kommer nästa delmoment, då jag ska springa Lidingöloppet, bara att träna och träna nu. Kommer bli tufft även det, men vet att jag kan klara det galant, allt handlar om vilja i huvudet. Vilket jag vet att jag har.
 
// Pillan