Valen för framtiden

Ibland kan man undra hur mycket man påverkas av de valen man gör i livet, tror att de är rätt så mycket men jag tror inte man skulle göra valen heller annorlunda om man fick göra om dem. De är tyvärr sanningen, för genom de valen man gör i livet blir man en erfarenhet rikare och de är det som gör att man vet vilken väg man ska ta nästa gång man kommer i ett likadant dilemma. De är så lätt, att man säger egentligen om jag fick göra om det igen så skulle jag gjort annorlunda. Men tyvärr, jag tror att de är en stor fett lögn och man skulle göra exakt likadant som redan hade gjort.
En sak som jag har lärt mig är att så länge du följer ditt hjärta så finns de inget problem och du kommer må som bäst. Du kommer aldrig ångra dig och de är min nya sak. Tänk efter noga för att sedan ta det rätta beslutet, för att verkligen känna efter vad som är de bästa för mig. De är inte alltid lättast att följa sitt hjärta, för de kan i många fall även göra att man blir sårad. Men de är faktum att man lätt kan börja tänka, vad hade hänt om jag hade gått den andra vägen?
Sedan jag började följa mitt hjärta har min ångest verkligen blivit mer dämpad och jag har börjat må bättre som person och är gladare, samt lyckligare för den delen. De slår verkligen allt, men att välja mellan privatliv och en karriär, är inte det lättaste alla gånger. När man har så mycket mål i framtiden och mycket saker man skulle vilja hinna med under sin livsresa. Om man hade frågat mig för några år sedan, jag hade valt karriären över allt annat i världen, skulle aldrig ha tvekat någonsin. Men idag känner jag efter sju år på företaget, mitt privatliv är viktigare och jag vet att jag måste börja tänka mer på mig själv. De är inte det enklaste, när man har gått i ett annat spår under en sådan längre tid.
När man får erbjudande som man inte riktigt vet vad man ska göra, vilket gör att de inte är så enkelt att välja vilken väg man ska gå. Faktum är att jag kanske innerst inne redan vet vilken väg jag ska ta, men faktum är att man tvekar och de tvekande tankarna är nog de värsta som jag vet om. De är så jobbiga tankar faktiskt, vilket gör de hela så mycket svårare att bestämma sig. Men jag tror ibland att man bara måsta bestämma sig, sedan typ slå på det men de är lättare sagt än gjort.
Vet att jag tvekar väldigt mycket i mitt liv, har gått nu ett halvår sedan jag sa upp mig på min tjänst som restaurangchef i Norge, ett arbete som jag har strävat efter så länge. Ett av de svåraste besluten jag någonsin har tagit, men de som har fått mig att må bättre och känna mig starkare som person. De är inte det enklaste, jag vet att jag kände mig som en starkare och gladare person direkt efter jag har gjort det. För jag visste direkt att de var det RÄTTA för mig. Men det viktigaste är att vi alla människor är så olika mot varandra, de är de som gör oss så unika och de är väldigt viktigt att veta. Att vi faktiskt måste göra det som är rätt för oss och inte de som är rätt för någon annan. För de är DU som ska leva med det beslutet som är taget.
Mycket prat om samma sak, men de är mitt dilemma just nu och jag vet att de inte är det enklaste och jag måste bara inse vad som är rätt för mig själv. Jag måste sträva över att skaffa mig det livet jag drömmer om, den familjen jag vill ha, något som jag inte kan göra i dags läge efter den karriär jag har. Tyvärr, jag måste börja priotera mig själv ännu mer, vilket gör de svårare i verkligheten. Man måste ta ett mål i taget, ta många delmål i livet för att få det perfekta livet.
 
FÖLJ DIN EGEN VÄG OCH INTE NÅGONANNAS VÄG!
 
// Pillan